Ikke gå inn på denne nettsiden!

Flere kilder hevder at en feilstavelse når du skal taste inn google.com i adressevinduet i nettleseren, kan sende deg til en nettside full av spionprogrammer, virus og det som verre er. Problemet oppstår når du taster goggle.com istedet for, ja, google.com. Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte om dette faktisk er tilfellet da jeg ikke har lyst til å prøve dette selv ;)

Hvis dette faktisk er tilfellet skal jeg sjekke minst to ganger, hver gang jeg skal inn på Google, før jeg trykker på enter. Eller sette bokmerket en gang for alle. Eller kutte ut Google. Synes det lukter litt anti-google av det hele…

Noen har imidlertid laget en video som visstnok skal illustrere hva en bruker må måtte forvente seg å oppleve hvis man går inn på siden. Døm selv. Jeg går ihvertfall ikke inn på nettsiden, ikke før jeg har fått en bekreftelse på at det hele er en bløff og ikke før jeg ser et behov for å gå inn på siden.

Oppdatering 09.05.2007:

Jeg legger meg flat og retter en beklagelse til alle som på en eller annen måte har vært i kontakt med denne posten. Denne ‘artikkelen’ er et direkte eksempel på en dårlig vurdering fra min side, og burde i realiteten aldri være publisert.

Å legge ut en advarsel mot et nettsted på en blogg er ikke nødvendigvis en uting så lenge den er begrunnet og godt argumentert. Denne artikkelen kan dessverre ikke kalle seg noen av delene. Så beklager til alle involverte parter. Jeg tar fullstendig selvkritikk, og jeg skal gjøre alt for at denne type søppelartikler aldri finner veien til publisering på min blogg så lenge jeg kan gjøre noe med det.

Håper med dette at jeg kan beholde et snev av integritet.

Takk!

Arkivert under: , ,

Grad av popularitet: 20% [?]


| Gi Kudos til denne saken!
Skriv ut artikkelen


Leif Daland

4 kommentarer:

  1. xiando, 9. mai 2007, 2:12

    Slapp av. Ta deg en god kopp te. Det er bare en reklameside med én popup. Huset ditt tar ikke fyr om du skriver feil og går inn på den siden.

    Ellers bør du kanskje vurdere å bytte nettleser? MSIE er den eneste nettleseren som lar nettsider installere noe som helst på maskinen din.

     
  2. Leif Daland, 9. mai 2007, 11:14

    ;) Regnet ikke akkurat med store skader, heller en større irritasjonsbølge. Jeg fryktet helst at spionsprogrammer skulle sinke maskinen kraftig før jeg fikk fjernet dem. Har du testet siden med IE siden du mener den er så harmløs? Ellers bruker jeg sjelden IE. Opera og Firefox er mest tilpasset mitt bruk.

    Ellers takker jeg for tipset. Men jeg tar meg heller en god kopp kaffe ;)

     
  3. xiando, 11. mai 2007, 7:04

    Jeg hentet siden med wget -U “Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)” (så hvis de gir MSIE annet enn f.eks Firefox ville jeg fått “riktig” side) og så tittet jeg på koden. Så hentet jeg det ene js scriptet den inkluderer og tittet på det.

     
  4. Leif Daland, 11. mai 2007, 13:19

    Mysteriet er løst! :) Takker for oppklaringen, xiando.

     

Skriv en kommentar:

Abonnér uten å kommentere


Lukk
Send via e-post